jij en je ervaring

 

 

Er zijn verschillende redenen waardoor iemand kiest om rebalancing sessies te gaan doen. Je wilt bijvoorbeeld sessies doen omdat je je ongemakkelijk voelt in bepaalde situaties in je dagelijks leven. Dan heb je natuurlijk als wens dat je daar minder last van hebt, beter mee om kunt gaan of -nog beter-  dat het weg gaat. Dat is je doel en daar wil je naar toe.

Als je op reis gaat kun je van alles vergeten maar toch op je bestemming aankomen. Als je jezelf niet mee neemt kom je nergens. Zo is het ook met innerlijke processen; als er in jou iets is wat je huidige ervaring afwijst is er gelijk iets wat niet mee kan doen en er ontstaat een afstand tussen jou en de ervaring.

Er zijn talloze manieren om je ervaring op afstand te houden; analyseren, in je hoofd gaan zitten, het wegstoppen, bagatelliseren, noem maar op. En iets op afstand houden gaat nooit zonder spanning. Het kost veel energie.

Stel nu dat je de wens om zou zetten naar; ‘ik wil me ongemakkelijk voelen’. Hoe zou dat zijn? Misschien komt er gelijk weerstand bij je op, of misschien juist niet en voel je zelfs iets van luchtigheid en compassie. De reis begint waar je nu bent. Dus wees hier en verwelkom je ervaring, hoe het ook voelt.

Als jouw ervaring welkom is in jezelf dan hoef je ook niet zo hard aan het werk. Het hoeft niet zo anders te zijn dan het is en jij hoeft niet anders te zijn dan je bent.