‘Mijn schouders eronder zetten, mijn buik ergens vol van hebben, veel op mijn nek dragen, op de tenen lopen, de kiezen op elkaar zetten, me groot maken, me klein houden, op eigen benen staan, opgelucht zijn, me benauwd voelen’.

Er zijn veel uitspraken waarin je het lichaam gebruikt als verwijzing naar hoe je je voelt. De relatie die je hebt met de wereld om je heen, bepaalt hoe je denkt, voelt en vooral; hoe je lichaam reageert.

Je lichaam geeft dus aan wat er in je om gaat. Deze boodschapper wordt echter regelmatig niet herkend, ondergewaardeerd of serieus genomen. Wat je voelt maak je gauw ondergeschikt aan wat je denkt.

Leren om bewust met je aandacht in je lichaam te zijn geeft inzicht in jezelf en kan energie weer vrijmaken. Dit kan je gehele houding veranderen, zowel fysiek als mentaal.

Het is al jaren mijn grote passie om op deze manier met mensen te werken, ik ontmoet je graag in mijn praktijk.