De schouders eronder zetten, je buik ergens vol van hebben, veel op mijn nek dragen, op de tenen lopen, de kiezen op elkaar zetten, me groot maken, me klein houden, op eigen benen staan, opgelucht zijn, me benauwd voelen. Er zijn veel uitspraken waarin we het lichaam gebruiken als verwijzing naar hoe we ons voelen. De verhouding die je hebt met de wereld om je heen, bepaalt hoe je denkt, voelt en ook hoe je lichaam reageert.

Je lichaam geeft daarmee precies aan wat er in je om gaat. Deze boodschapper wordt regelmatig niet herkend, ondergewaardeerd of serieus genomen. Wat we voelen maken we vaak ondergeschikt aan wat we denken.

Leren om bewust met je aandacht in je lichaam te zijn en bij de gevoelens die zich aandienen te blijven geeft inzicht en kan je energie weer vrijmaken. Dit kan je gehele houding veranderen, zowel fysiek als mentaal.

Het is al jaren mijn grote passie om op deze manier met mensen te werken, ik ontmoet je graag in mijn praktijk.