Een rebalancing sessie begint met een voorgesprek. Hierbij is ruimte voor meditatie en zelfonderzoek en we bespreken wat zich aandient. Samen onderzoeken we, zonder analytisch te worden, wat je voelt in jezelf.

In rebalancing heet dit voelen de ‘felt sense’; wat betekent ‘de huidige gevoelservaring’.  In volgorde van;

eerst voelen,

waar voel je het (lokaliseren),

erbij blijven,

er mee ademen,

verwoorden wat je voelt,

maak je de felt sense bewuster en breng je deze dichter bij jezelf. Je eigent het jezelf als het ware toe; “dit is -nu- precies wat ik voel”. In dat voelen komen vaak woorden en omschrijvingen die anders zijn dan het verhaal wat je van tevoren in je hoofd had bedacht.

Daarna ga je liggen op de massagetafel. Tijdens de aanraking is er de uitnodiging om te voelen wat de aanraking met je doet, en daar heel precies in te zijn. Dit heeft als doel om jezelf dieper te ervaren in je lichaam. Zo kun je ontdekken dat er veel ‘lagen’ zijn in wat je waarneemt en voelt, en dat voelen niet statisch is, het is ook bewegend, stromend.

Je lichaam heeft veel te vertellen. Daarom is het doel van een sessie niet dat je beslist zou moeten ontspannen en dat we daar ons best voor gaan doen. De spanning of het vasthouden vertelt je iets wat heel waardevol voor je kan zijn. Dat geldt voor alle gevoelens. Wat zich ‘al voelende’ in jou ontvouwt is jouw waarheid, zou je kunnen zeggen. En wat dat is, dat is bij iedere persoon en in iedere sessie weer anders.

Meestal worden sessies vervolgd waardoor er een proces merkbaar wordt die in je dagelijks leven doorwerkt. Ik raad aan om in ieder geval 5 sessies te ‘doen’.

 

Rebalancing®  is iets voor jou als je:

  • Moeilijk kunt ontspannen
  • Meer vrijheid wilt ervaren
  • Als je interesse hebt naar de diepere oorzaak van lichamelijke klachten
  • Beter wilt leren voelen wat er in je omgaat
  • Minder wilt piekeren en meer wilt voelen
  • Meer wilt genieten
  • Meer wilt voelen
  • Moeite hebt met lastige gevoelens in jezelf

In het filmpje kun je enkele technieken zien vanuit Rebalancing@