Zelfhelend vermogen

Zoals je misschien wel herkent is het zo dat er een connectie is met emoties en gevoelens en het ervaren van verkramping in het lichaam. Dit kan zijn; pijn van verdriet in je borst, een ongerustheid in je buik, een ingehouden adem, een zwaarte op je schouders, verdriet achter je ogen etc. ocean-1209495_1920

De natuurlijke aard van de pijn/verkramping heeft een zelfhelend vermogen in zich. Dit zelfhelend vermogen wil de ervaring simpelweg ervaren. Niets meer, niets minder! Verdriet is verdriet, onmacht is onmacht, verwarring is verwarring, boosheid is boosheid, verontwaardiging is verontwaardiging. Het wil gewoon ervaren worden. Dat is de energetische component ervan.

Het komt precies hoe je daar mee ‘werkt’. Het is een zacht er mee ademen, zacht en diep, zonder het weg te willen hebben, ook zonder het groter te maken. Alleen maar toelaten. Aanraking helpt hierbij, de juiste woorden, en aandacht.

Wanneer je zo, met behulp van het ademen en de aanraking meer je lichaam gaat ervaren verandert er iets in de beleving: Het verhaal verdwijnt meer op de achtergrond en het gevoel zelf toont zich meer aan de oppervlakte. Het gevoel is dan zo dichtbij dat je het kunt aanraken als het ware. Dat is soms een magisch moment dat voelbaar is. Alles komt samen en er is geen tweedeling meer van een ‘jij’ en het verhaal.

We komen daarmee in een ruimte waarin alles ontvangen wil worden. Die ruimte is acceptatie, beschikbaarheid. En die ruimte is je ware natuur. En die is er altijd. Daar is alles volledig welkom. Deze ruimte is waar telkens weer een nieuwe schepping plaatsvind en deze ook weer in verdwijnt. Alles lost op in zichzelf, en dat ben jij. En vervolgens komt er weer iets nieuws en dat ben jij ook. Er is niks buiten jou waar je heling kan plaatsvinden. En alles is leven. Totaal.