Aanraking

Ik vraag me af hoe we op elkaar reageren wanneer we elkaar weer ‘mogen aanraken’. Wanneer het weer ‘officieel mag’! Ja, raar klinkt dat hé? Aanraking is iets geworden waar een lading op zit.

Misschien zul je eerst ongemak voelen wanneer er iemand dicht in je buurt komt. Deze crisis en de regels over contact en afstand heeft weerslag (gehad) op je systeem; je zenuwstelsel, je gevoel, je basis, je lichaam. Dit moet ook weer herstellen.

Dat herstellen gebeurt in contact. Door (weer) contact te maken. Met jezelf en de ander. En vooral te voelen; het is veilig, het is goed.

Ik vind afstand en nabijheid een prachtig thema. In beide is voor mij  intimiteit voelbaar. Nabijheid is contact, maar afstand is ook contact. Beide is in relatie tot de ander en beide hebben te maken met voelen. Soms komt de ander te dichtbij en soms voelt de ander te ver weg, het speelt zich altijd af ‘in relatie’.

Ik kijk er naar uit om weer hands-on te werken en hier aandacht aan te besteden; het weer dichterbij elkaar komen bewust te voelen en te ervaren.

Ik hoop van harte dat we (weer) kunnen ontspannen in elkaars nabijheid. Misschien is er voor jou ook, juist dankzij deze periode zoveel van te leren en te ontdekken. Voor mij wel in ieder geval.