ademcirkel dinsdag 4 oktober

 Ademcirkel

Een ademcirkel is een actieve groepsmeditatie.

Verbonden ademhaling is een ademhaling zonder pauzes. Waar je normaal gesproken inademt, even pauzeert, uitademt, weer even pauzeert, is verbonden ademen zonder onderbrekingen. Dat maakt de ademhaling verbonden oftewel circulair.

De techniek van verbonden ademen brengt de energie in je lichaam in beweging waardoor er letterlijk meer ruimte ontstaat in je lichaam en in je gevoel. Blokkades krijgen ruimte en kunnen verwerkt worden.

Om los te laten ‘moet’ je eerst gaan voelen, en dat is wat verbonden ademen doet. Het maakt dat je heel bewust gaat voelen in je lichaam. Je voelt waar de adem vrij beweegt en ruimte heeft, maar ook daar waar het stagneert of vastzit. Verbonden ademen is krachtig, maar ook zacht en liefdevol naar jezelf en je lichaam. Je forceert niet maar nodigt wel uit. Adem is je levensenergie en daar werk je mee.

Zelf ervaar ik een verbonden ademsessie als een opschoning op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Een ademcirkel bestaat uit minimaal 3, maximaal 6 deelnemers. De ademsessie wordt begeleid met passende muziek die het ademritme ondersteund.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Laat me weten. (Ook als je op de aangegeven datum niet kunt maar wel interesse hebt!)