eigen waarheid

Wat een roerige tijd is het hé? Het roept veel vragen op. Hoe moet ik met deze situatie omgaan?  Wat vind ik er zelf van? Denk ik er ook zo over zoals het me wordt verteld? Ook al zijn de mensen die ‘het zeggen’ de geleerden? Ik heb een intuïtief vermogen. Ook al weet ik niet zoveel over dat ene, ik heb wel mijn eigen beeld en gevoel daarbij. Tenslotte gaat het ook over mij. Toch?

Het lijkt een taboe om je eigen gedachtes hierover te hebben. Als je dit niet ‘in de wereld’ kan uiten dan houd je automatisch iets terug van jezelf. Als ik lees over de hoeveelheid mensen die tegenwoordig stressklachten en depressieverschijnselen ervaart, verbaast me dat niet. 

Durf te twijfelen aan alles wat je wordt verteld. Maar twijfel ook aan je eigen gedachten en wat je daar weer van maakt. Twijfel is onderzoek. Wat anderen vinden, vind jij dat ook? Klopt je huidige zelf- en wereldbeeld nog? Heb je zeggenschap over jezelf? Over jouw manier van denken, voelen en beleven?

Euhm..Had je dat überhaupt? Want van wie zijn jouw gedachtes en van wie is jouw wereldbeeld eigenlijk? Is ook dat niet je allemaal voorgeschoteld? “Dit ben je, en zo zit de wereld in elkaar”. Dit heeft je ‘gevormd’. Maar ben je dat ook echt?

Jezelf afvragen ‘wie ben ik’, en ‘hoe wil ik hiermee omgaan’ is een spannend onderzoek. Maar het past in deze tijd. Misschien kom je erachter dat je eigenlijk niks weet, niks zeker weet en nergens op kunt vertrouwen.

Behalve op jezelf. In je zelf. Juist op de plek (in je lichaam) waar het zo beklemmend en ongemakkelijk kan voelen. Daar zit nou juist je eigen waarheid, die ´van jou´ is, en van niemand anders. Durf daar te voelen en erbij te blijven. Ontspan.