Een rebalancing sessie begint met een voorgesprek. We bespreken waar je aandacht voor wilt of wat zich aandient. Daarna doen we zelfonderzoek; dit is een begeleide meditatie waarbij je bewust de gevoelens en sensaties in je lichaam voelt. Dit wordt ook wel focussen genoemd.

Vervolgens ´werken´ we op de massagetafel. We ‘werken’ we met het gevoel wat ‘direct beschikbaar’ is; wat je nu voelt en ervaart in je lichaam. Als er spanning of weerstand is vertelt dat iets over jou en over het moment. Als je ‘niets’ voelt is dat ook voelen. Het onderzoek is belangrijker dan resultaat, we werken niet ‘ergens naartoe’. Het doel ligt niet zozeer in ontspanning maar meer in bewustwording.

De aanraking is vertraagd, contactvol en aandachtig. Je kunt het vergelijken met massage maar de nadruk ligt op voelen en minder op ´iets losmaken´ of veranderen.

Een rebalancing sessie gaat over bewust voelen. Wat voel je als je aangeraakt wordt? Hoe reageert jouw lichaam, jouw systeem (zenuwstelsel, denken, voelen) op de aanraking? Wat doet contact met je?

 

 

In het filmpje kun je enkele technieken zien vanuit Rebalancing@