Een rebalancing sessie begint met een voorgesprek. We bespreken waar je aandacht voor wilt of wat zich aandient. Daarna doen we een zelfonderzoek; een begeleide meditatie waarbij je bewust de gevoelens en sensaties in je lichaam voelt. Dit wordt ook wel focussen genoemd.

Vervolgens ga je liggen op de massagetafel. Rebalancing maakt gebruik van verschillende technieken van aanraking welke vertraagd, contactvol en aandachtig zijn. Je kunt het vergelijken met massage maar de nadruk ligt op voelen en minder op ´iets losmaken´ of veranderen. Daarbij word je uitgenodigd te voelen wat je in jezelf ervaart en dat te benoemen. Woorden geven aan gevoel geeft bewustwording.

Het doel van een rebalancing sessie is niet dat je beslist moet ontspannen en dat we daar ons best voor gaan doen. In de sessie ‘werken’ we met het gevoel wat ‘direct beschikbaar’ is; dat wat je in het moment voelt en ervaart. Als er spanning of weerstand is dan vertelt dat iets over jou en over het moment. Als je ‘niets’ voelt is dat ook voelen. Alles is ‘goed’. Het onderzoek is belangrijker dan een resultaat, we werken niet ergens naartoe. Eigenlijk is alles resultaat want voelen, dat doe je altijd!

 

In het filmpje kun je enkele technieken zien vanuit Rebalancing@