Verbonden ademen is een methode waarbij je zonder pauzes in en uit ademt. De nadruk ligt op de inademing, je ademt met open mond vol in en kort, met gemak uit. Je lichaam neemt hierdoor veel zuurstof op, waardoor de balans tussen zuurstof (inademing) en kooldioxide (uitademing) verandert. Hierdoor ontstaat een ‘opzettelijke hyperventilatie’; je voelt tintelingen, soms lichte verkrampingen, sensaties en er is een toename van energie. Er ontstaat een intensiteit in lichaamsgevoel. Veel mensen ervaren dit als een soort ‘high’. Als je met aandacht bij deze intensiteit blijft en ‘ermee ademt’ komt er vaak een moment van ontladen. Dit proces van energie opladen en vervolgens ontladen (dit gaat vaak vanzelf) geeft meer gevoel en ruimte op fysiek, mentaal en emotioneel niveau en kan je het gevoel geven van ‘opruimen’ en ‘door blokkades ademen’. Zelf ervaar ik verbonden ademen als de meest directe manier om bij je gevoel te komen.

Voordat we beginnen met de sessie stemmen we af op een intentie; waar wil jij ruimte voor maken? Wat wil jij ervaren, wat wil jij voelen? Deze intentie neem je mee in het ademen.

Tijdens de ademsessie lig je op de massagetafel of op een matras. Eerst vind je, onder mijn begeleiding, de juiste diepte en ritme voor het verbonden ademen. Tijdens de ademsessie maak ik gebruik van aanraking om de ademhaling te verdiepen en te stimuleren. Wat zich ook aandient in de sessie, het is jouw proces. Alles is goed.

Het actieve deel van de ademsessie duurt 30 tot 45 minuten. Daarna is de ontspanningsfase, waarin we weer rust brengen in de ademhaling en je dieper tot ontspanning komt. Deze ontspanningsfase is belangrijk om te integreren wat je hebt ervaren in het ademen en welke inzichten je dit heeft gegeven.

Verbonden ademen ervaar ik als een prachtige en erg effectieve aanvulling op rebalancing.

Als je meer wilt weten over ademsessies, neem even contact met mij op.