Verbonden ademen is een methode waarbij je actief ademt zonder pauzes tussen de in- en uitademing. Hierdoor wordt de in- en uitademhaling aaneengesloten. Je lichaam neemt optimaal zuurstof op, wat je lichaamsgevoel en energie intensiveert. Opgeslagen spanningen en gevoelens in je lichaam worden voelbaar en kunnen naar de oppervlakte komen. Als je met je aandacht bij deze gevoelens en sensaties blijft en ‘ermee ademt’ kunnen ze zich ontladen en ruimte maken voor diepe ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Voordat we beginnen met de sessie stemmen we af op een intentie; waar wil jij ruimte voor maken? Wat wil jij ervaren, wat wil jij voelen? Deze intentie neem je mee tijdens het ademen.

Tijdens de ademsessie lig je op de massagetafel of op een matras. Eerst vind je, onder mijn begeleiding, het juiste verbonden adempatroon en -ritme voor het verbonden ademen. Daarna verruim je stap voor stap je ademhaling en laat je meer gevoel en energie toe. Wat zich ook aandient in de sessie, het is jouw proces. Alles is goed.

Het actieve deel van de ademsessie duurt 30 tot 45 minuten. Daarna is de ontspanningsfase, waarin je navoelt, je lichaam ‘het werk laat doen’ en dieper tot ontspanning komt. Deze ontspanningsfase is belangrijk, hier integreer je wat je doorvoeld in het ademen en welke inzichten je dit heeft gegeven.

Verbonden ademen ervaar ik als een prachtige en effectieve aanvulling op rebalancing. Voor mij is dit de meest directe manier om dicht bij je gevoel te komen. Tijdens de ademsessie maak ik gebruik van aanraking om de ademhaling te verdiepen en te stimuleren.

Als je meer wilt weten over ademsessies, neem even contact met mij op.