Verbonden ademen is een methode waarbij je actief ademt zonder pauzes tussen de in- en uitademing. Hierdoor wordt de in- en uitademhaling aaneengesloten. Je lichaam neemt optimaal zuurstof op, waardoor je lichaamsgevoel en energie intensiveert. Opgeslagen spanningen en gevoelens in je lichaam worden voelbaar en komen aan de oppervlakte. Als je bij deze gevoelens en sensaties blijft en er als het ware ‘doorheen ademt’ kunnen deze zich ontladen en ruimte maken voor diepe ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

De ademsessie vind plaats op de massagetafel of matras, waarbij ik je begeleid om het juiste adempatroon en -ritme te vinden. Het ademen is actief maar je bent niet ‘keihard aan het werk’. De nadruk ligt op de inademing, het uitademen gaat ‘vanzelf’. In de sessie verruim je stap voor stap je ademhaling en laat je meer en meer gevoel toe.

Voordat we beginnen met de sessie stemmen we af op een intentie; waar wil jij ruimte voor maken? Wat wil jij ervaren, wat wil jij voelen? Deze intentie neem je mee in het ademen, ‘je ademt er mee’. Hiermee versterk je je wil en wilskracht tijdens het verbonden ademen.

Het actieve deel van de ademsessie duurt 30 tot 45 minuten. Daarna is de ontspanningsfase, waarin je navoelt, je lichaam ‘het werk laat doen’ en dieper tot ontspanning komt. Deze ontspanningsfase is belangrijk, omdat je hier kunt integreren wat je doorvoeld hebt en welke inzichten je hebt verkregen.

Verbonden ademen ervaar ik zelf als een prachtige en effectieve aanvulling op rebalancing. Voor mij is dit de meest directe manier om dicht bij je gevoel te komen. Tijdens de ademsessie maak ik gebruik van aanraking om de volheid van de ademhaling te verdiepen en te stimuleren.