Contact

Contact kan prikkelen. Contact kan uitdagen. Contact kan spanning geven of juist ontspannen. Contact kan je raken. Contact kan niks met je doen, of juist heel veel. Contact kan pijnlijk zijn. Of heerlijk.

In ieder geval; contact doet iets, of je dat nu wilt of niet. Ook al sluit je je af voor contact, ook dat is contact. Contact is dus onvermijdelijk, het is er altijd.  

Je bent in contact met je omgeving, mensen, je gevoel, je lichaam, je adem, de sensaties die je voelt. Ook al voel je het niet altijd zo, het is er toch.

Het gevoel van contact begint in je lichaam als een gevoel van aanwezigheid. In je buik, je borst of waar je die aanwezigheid ook maar voelt. Soms is dat niet zo duidelijk maar voel maar eens in jezelf als ik je nu vraag; waar heb je nu contact mee?

Rebalancing gaat over bewust contact maken door aanraking. Jij voelt en ik ben erbij, voel mee, ondersteun, ik ben aanwezig bij mezelf én bij jou. Samen voelen en onderzoeken we.

Zo kan wat leeft in jou voelbaar worden. Als je contact kunt maken met wat er in je leeft dan gebeurt er iets, er komt een levendigheid in je ervaring, hoe lastig of pijnlijk het gevoel ook is.

Die levendigheid die is, het woord zegt het al, heel levend. En contactvol. Vitaal, compleet, helder.