Een rebalancing sessie begint meestal met zelfonderzoek; een onderzoekende, voelende manier van coaching waarbij je bewust de gevoelens en sensaties (de ‘felt sense’) in je lichaam voelt en benoemt.

Vervolgens gaan we verder op de massagetafel. Rebalancing werkt door het gebruik van aanraking. Je kunt het vergelijken met massage waarbij de nadruk ligt op bewust voelen en minder op ´iets losmaken´ of ‘veranderen’. De aanraking is vertraagd, contactvol en aandachtig. Dit maakt dat je gemakkelijker aanwezig kunt zijn bij wat je ervaart. 

We ‘werken’ met het gevoel dat direct beschikbaar is, wat jij in jezelf voelt. In een sessie ga je dit bewuster ervaren en onderzoeken. Ademhaling speelt hierin een grote rol. Door bewust te ademen kom je tot bewuster voelen.

We werken niet ‘ergens naartoe’. Je hoeft niet van alles ‘eruit te gooien’, maar je hoeft ook niets ‘in te houden’. Elk gevoel mag er zijn, en wil gevoeld worden. 

Rebalancing gaat over voelen en erbij blijven, zodat er meer ontspanning en ruimte kan ontstaan in jezelf. Daar is geen vast programma of stappenplan voor. Iedere sessie verloopt anders en is afgestemd op jou.