Een rebalancing sessie begint met meditatie en zelfonderzoek; een manier van begeleiding waarbij je bewust aanwezige gevoelens en sensaties (de ‘felt sense’) in je lichaam voelt en benoemt. Vanuit dit zelfonderzoek ontstaat vaak het ‘thema’ van de sessie om mee te gaan ‘werken’.

Vervolgens gaan we verder op de massagetafel. Rebalancing werkt door het gebruik van lichaamswerk. Dit kun je vergelijken met massage waarbij de nadruk ligt op bewustwording en minder op ´iets losmaken´ of ‘veranderen’. De aanraking is vertraagd, contactvol en aandachtig. Dit maakt dat je gemakkelijker aanwezig kunt zijn bij wat je ervaart en wat je voelt. 

We ‘werken’ met het gevoel dat direct beschikbaar is; wat jij in jezelf, in je lichaam voelt. In een sessie wordt je begeleid om dit bewuster te ervaren en tegelijkertijd te onderzoeken. Ademhaling speelt hierin een belangrijke rol. Bewust ademen is bewust voelen.

Rebalancing gaat over voelen en erbij blijven, zodat er meer ontspanning en ruimte kan ontstaan in jezelf. Daar is geen vast programma of stappenplan voor. Iedere sessie verloopt anders en is afgestemd op jou.