Ja en Nee

Alles wat ik ervaar aan indrukken, interpretaties, intuïtieve gevoelens; het gaat allemaal door mij heen. Mijn systeem heeft een automatische rangschikking die ik kan voelen; een Ja of een Nee gevoel. Dit wil ik wel, dit wil ik niet.

Ik wist niet dat ik zo selectief was. Bij veel dingen voel ik Nee terwijl ik er een ja van maak. Soms is dat logisch, hier en daar moet ik me over ‘geen zin hebben’ heen zetten.

Ik heb echter wel een keuze wanneer deze Nee voor mij zo belangrijk is dat ik het niet kan vermijden. Nee is Nee. Ik wil het niet.

Nee werd vroeger niet geduld. Nu vind ik het steeds ‘lekkerder’ om de Nee toe te laten. Misschien ‘m zelfs een beetje te overdrijven. De Nee toelaten geeft me energie. Het ís energie. En het is ook spannend. Ik voel het in mijn onderbuik. Daar kriebelt het, er is angst en er is ook plezier. Het is ‘lekker’. Het is mijn Nee. Mijn nee is gezond en heel vitaal.