binnen en buiten

Dat wat we onze ‘binnenwereld’ noemen is een gevoels-ervaring. Jouw binnenwereld kun je echter niet werkelijk aanwijzen of vastpakken. Toch maak je hiervan een werkelijk bestaand iets.

Zowel binnen- als buitenwereld is een geheel eigen ervaring. Niemand beleeft deze zoals ik deze beleef. Zo ‘waar’ als ik mijn eigen gevoelsbeleving en gedachtes van mijn binnenwereld maak, zo waar maak ik ook mijn beleving, beeld en gedachtes van de buitenwereld.

Dus beide werelden; binnen- en buitenwereld creëer ik zelf.

Tegen sommige buitenwereld- invloeden wil je je beschermen en andere wil je juist vastgrijpen. Je ervaart afstand of het komt je te dichtbij. Hoe meer je dat als ‘buiten je’ ervaart, hoe groter die afstand wordt of hoe intenser het gevoel van dreiging. Hoe echter binnen – buiten wordt. 

Als ik tot me door laat dringen dat deze splitsing eigenlijk niet bestaat, dan verschuift er iets. De beleving van binnen- buiten wordt veel minder concreet. Het vloeit als het ware in elkaar. Binnen en buiten wordt meer één ervaring. Daarmee breng ik de ervaring veel dichterbij mezelf.

Aandachtige aanraking, gecombineerd met zelfonderzoek gaat hierover. Wat gebeurt er wanneer ik op deze manier aangeraakt wordt? Voelt het als ‘binnen in’ of is het ‘van buitenaf’?  Hoe verhoud ik me hiermee?

Rebalancing gaat over de dynamiek hoe jouw ‘binnenwereld’ zich verhoudt met jouw ‘buitenwereld’. Dat is een gebied waar zoveel over jezelf valt te ontdekken!